Storvasshaugen ligger i naturskjønne omgivelser ved Gådalsvannet med en fantastisk panoramautsikt over Hustadvika og Atlanterhavsveien. Området innbyr til friluftsaktiviter året rundt. Her er området som kombinerer muligheter for de som ønsker seg til havs - fjells, eller skogs.

Aktiviteter

Atlanterhavsveien og Hustadvika innbyr til stangfiske fra land, havfiske, dykking, bading, båtliv, fotoaktiviteter m.m.

De nærliggende naturreservatene Gaustadvågen og Sandblostvågen er eldoradoer for fugle-og/eller naurinteresserte.

De omkringliggende fjellene med blant annet StikkUt-turer til Melen, Stemshesten og Sjurvarden inviterer til fjellturer både til fots, på terrengsykkel eller på ski.

Fiske etter sjørret og laks er mulig via Gaustadvågen hvor det legges ut et begrenset antall fiskekort.

Gådalsvannet, et steinkast unna, har flotte bade- og fiskeforhold. Det er muligheter for storvilt- og småviltjakt i området.

Beliggenhet og tilgjengelighet

Storvasshaugen er midt mellom Molde og Kristiansund med en reisetid på kun 45 minutter. Eide sentrum er kun 13 km unna.  Du kommer deg til Atlanterhavsveien og Hustadvika på noen få minutter.Hoveddelen av reguleringsområdet utgjøres av Storvasshågen som ligger øst for Gådalsvatnet med høgste punkt på 180 moh. Fra toppen av haugen er det utsikt utover havet i nord, til Melen i vest, Lyngstadfjellet i øst og Bollen i sør.  Det går privat veg fra riksveg 64 fra Gautvika til Gådalen og Storvasshågen. Fra Lyngstad via Bollia går det kommunal veg til Gådalen.

Planområdet

Planområdet ligger i et skålformet landskapsrom d.v.s. i en skålformet fjellkjede som danner en bue rundt i vest, øst og sør.

Selve planområdet ligger på en åsrygg som strekker seg øst-vest i landskapsrommet. Denne fjellryggen har en meget karakteristisk og spesiell form. Den er lett synlig i det ellers storslåtte landskapet med utsikt mot havet og det kjente landemerket Atlanterhavsvegen i nord.

pdfReguleringsplan - planomtale

pdfReguleringsbestemmelser til plan